Till Norrmejerier startsida
Rödbetssallad med getostcrème och pistaschnötter

Rödbetssallad med getostcrème och pistaschnötter

Gott som förrätt eller på en buffé med några skivor rostbiff eller grillat kött.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(6 röster)

Ingredienser

  • 1 knippe färska rödbetor
  • 200 g chèvre
  • 2 1/2 dl crème fraiche
  • salt och peppar
  • 1 dl pistaschnötter
  • maschesallad eller huvudsallad

Gör så här

Koka rödbetorna i lättsaltat vatten tills de känns klara med en provsticka. Skölj dem i kallt vatten, skala och skär dem i mindre bitar. Mosa chèvre med en gaffel och blanda med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Hacka pistaschnötterna grovt. Skölj salladen och lägg i en skål. Lägg i rödbetorna och toppa med ostcrème och nötter.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.