Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 1 stor lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 1 liter köttbuljong
  • 500g rödbetor
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • 1 klyfta vitkål ca 200g
  • 1 lagerblad
  • 6 kryddnejlikor
  • 5 svartpepparkorn
  • ca 1 ½ msk vinäger eller saft av citron
  • salt och ev. svartpeppar
  • 8-12 prinskorvar

Till servering:

  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1-2 msk riven färsk pepparrot

Gör så här

Hacka gul lök och vitlök. Fräs löken i smör i en kastrull, häll på buljongen. Riv alla rödbetor utom en, samt morot och palsternacka grovt. Finstrimla vitkålen, lägg grönsakerna i buljongen. Tillsätt kryddorna och låt koka på svag värme under lock 20-30 min tills grönsakerna är mjuka. Riv den sista rödbetan och lägg ner den i kastrullen och koka ytterligare några minuter. Smaksätt med vinäger, salt och ev. svartpeppar. Tillsätt prinskorvarna och låt dem bli varma. Servera med gräddfil smaksatt med pepparrot och grovt bröd.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott