Till Norrmejerier startsida
Saffranspannacotta med pepparkakssmul

Saffranspannacotta med pepparkakssmul

En fantastiskt god Italiensk gräddpudding som blir lite smalare med en lättare grädde

Mängd: 5-6 portioner

3,5/5
(332 röster)

Ingredienser

  • 1 vaniljstång
  • 5 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • 2 kuvert saffran
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 gelatinblad
  • 1 dl pepparkakor, krossade

Gör så här

Dela vaniljstången på längden. Koka upp grädde, saffran, vaniljstång och socker. Låt grädden sjuda i 15 minuter. Tag upp vaniljstången och skrapa ur den i grädden. Låt under tiden gelantinbladen ligga i blöt. Krama ur dem och låt dem smälta i den varma vaniljgrädden. Häll upp pannacottan i vattensköljda koppar. Låt stelna i kyl ett par timmar. Dekorera med pepparkakssmul