Till Norrmejerier startsida
Saffranspannacotta med pepparkakssmul

Saffranspannacotta med pepparkakssmul

En fantastiskt god Italiensk gräddpudding som blir lite smalare med en lättare grädde

Mängd: 5-6 portioner

3,5/5
(330 röster)

Ingredienser

  • 1 vaniljstång
  • 5 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • 2 kuvert saffran
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 gelatinblad
  • 1 dl pepparkakor, krossade

Gör så här

Dela vaniljstången på längden. Koka upp grädde, saffran, vaniljstång och socker. Låt grädden sjuda i 15 minuter. Tag upp vaniljstången och skrapa ur den i grädden. Låt under tiden gelantinbladen ligga i blöt. Krama ur dem och låt dem smälta i den varma vaniljgrädden. Häll upp pannacottan i vattensköljda koppar. Låt stelna i kyl ett par timmar. Dekorera med pepparkakssmul

Produkter i receptet:

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer