Till Norrmejerier startsida
Saffranspannacotta med pepparkakssmul

Saffranspannacotta med pepparkakssmul

En fantastiskt god Italiensk gräddpudding som blir lite smalare med en lättare grädde

Mängd: 5-6 portioner

3,5/5
(326 röster)

Ingredienser

  • 1 vaniljstång
  • 5 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • 2 kuvert saffran
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 gelatinblad
  • 1 dl pepparkakor, krossade

Gör så här

Dela vaniljstången på längden. Koka upp grädde, saffran, vaniljstång och socker. Låt grädden sjuda i 15 minuter. Tag upp vaniljstången och skrapa ur den i grädden. Låt under tiden gelantinbladen ligga i blöt. Krama ur dem och låt dem smälta i den varma vaniljgrädden. Häll upp pannacottan i vattensköljda koppar. Låt stelna i kyl ett par timmar. Dekorera med pepparkakssmul

Produkter i receptet:

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer