Till Norrmejerier startsida
Saffranspannacotta med pepparkakssmul

Saffranspannacotta med pepparkakssmul

En fantastiskt god Italiensk gräddpudding som blir lite smalare med en lättare grädde

Mängd: 5-6 portioner

3,5/5
(330 röster)

Ingredienser

  • 1 vaniljstång
  • 5 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • 2 kuvert saffran
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 gelatinblad
  • 1 dl pepparkakor, krossade

Gör så här

Dela vaniljstången på längden. Koka upp grädde, saffran, vaniljstång och socker. Låt grädden sjuda i 15 minuter. Tag upp vaniljstången och skrapa ur den i grädden. Låt under tiden gelantinbladen ligga i blöt. Krama ur dem och låt dem smälta i den varma vaniljgrädden. Häll upp pannacottan i vattensköljda koppar. Låt stelna i kyl ett par timmar. Dekorera med pepparkakssmul

Produkter i receptet:

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Allt om norrländsk ost

När du väljer ost från dina norrländska mjölkbönder är du samtidigt med och gynnar vårt gemensamma Norrland. Men hur går det till egentligen? Och varför är det hål i osten egentligen? Här hittar du allt om våra norrländska ostar.

Allt om norrländsk ost

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer