Till Norrmejerier startsida
Sallad på endive, valnötter och blue cheese

Sallad på endive, valnötter och blue cheese

Lätt, läckert och grönt. Den honungslena såsen står i perfekt kontrast till den smakrika osten och knapriga nötterna.

Mängd: 4 portioner

5/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 3 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1 msk flytande honung
  • salt och peppar
  • 2 endiver
  • en näve rädisor
  • en påse färsk bladspenat eller blandad sallad
  • 100 g gräddig blue cheese
  • 2 dl valnötter

Gör så här

Börja med att blanda gräddfil med honung. Smaka av såsen med salt och peppar. Ställ kallt till servering. Strimla endiven och dela rädisorna i bitar. Fördela grönsaker, ost och nötter över spenaten. Ringla såsen över alltsammans. Krydda gärna ett extra varv med svartpeppar över salladen. Servera med bröd för den hungrige.

Tips:

För extra knapriga nötter. Koka valnötterna i 5 min. Låt rinna av och täck med florsocker. Grilla i ugn i 2-3 min tills nötterna är mörka och blanka.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer