Till Norrmejerier startsida
Sallad på endive, valnötter och blue cheese

Sallad på endive, valnötter och blue cheese

Lätt, läckert och grönt. Den honungslena såsen står i perfekt kontrast till den smakrika osten och knapriga nötterna.

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(3 röster)

Ingredienser

  • 3 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1 msk flytande honung
  • salt och peppar
  • 2 endiver
  • en näve rädisor
  • en påse färsk bladspenat eller blandad sallad
  • 100 g gräddig blue cheese
  • 2 dl valnötter

Gör så här

Börja med att blanda gräddfil med honung. Smaka av såsen med salt och peppar. Ställ kallt till servering. Strimla endiven och dela rädisorna i bitar. Fördela grönsaker, ost och nötter över spenaten. Ringla såsen över alltsammans. Krydda gärna ett extra varv med svartpeppar över salladen. Servera med bröd för den hungrige.

Tips:

För extra knapriga nötter. Koka valnötterna i 5 min. Låt rinna av och täck med florsocker. Grilla i ugn i 2-3 min tills nötterna är mörka och blanka.

Produkter i receptet:

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.