Till Norrmejerier startsida
Semifreddo med nötkrokant

Semifreddo med nötkrokant

Semifreddo betyder halvkall på italienska. Det är lite pyssel med denna efterrätt, men när man väl är klar, kommer dina smaklökar att jubla.

Mängd: 6-8 portioner

4/5
(7 röster)

Ingredienser

nötkrokant:

  • 200 g hasselnötter
  • 200 g strösocker
  • 3-4 matskedar vatten
  • solrosolja

semifreddon:

  • 4 äggulor
  • knappt 1 dl socker
  • 1 vaniljstång
  • 5 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • 4 äggvitor
  • 1 krm salt

till servering:

  • färska eller frysta bär

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Rosta nötterna lätt bruna i en långpanna. Blanda socker och vatten i en kastrull och koka upp. Häll försiktigt i nötterna när sockerlagen är ljusbrun. Häll upp krokanten på en plåt som har oljats in med lite solrosolja. Låt den stå i en halvtimme. När nötmassan är avkyld kan den delas i mindre bitar med hjälp av en rejäl kniv.
Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Skär upp vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och tillsätt dem. Vispa äggvitor med salt till hårt skum. Vispa grädden hårt.Vänd ihop alltsammans och häll i en form, gärna fodrad med plastfilm. Frys i minst 1 timme, gärna längre. Servera med nötkrokant och lite färska eller frysta bär.

Produkter i receptet:

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.