Till Norrmejerier startsida
Muscovadoglass

Muscovadoglass

Muscovadoråsocker har sitt ursprung på Mauritius och utvinns ur sockerrör. Det ljusa sockret påminner lite om smörkola och det mörka har ett drag av lakrits. Mörkt Muscovadoråsocker passar utmärkt i såser, marinader, chutney, chokladkakor, chokladdrycker och glass.

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(9 röster)

Annons

Ingredienser

  • 5 äggulor
  • 1 dl mörkt muscovadosocker
  • 1 1/2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 dl Norrmejerier Mjölk 3%
  • 1 msk glykos (finns på apotek)
  • 2 dl mandel, flagad och rostad

Gör så här

Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Koka upp grädde, mjölk och glykos. Vispa ner äggsmeten i den heta mjölkblandningen. Låt den svalna och kör i glassmaskin eller ställ i frysen ett par timmar och rör om med jämna mellanrum. Servera i portionsglas tillsammans med mandel.