Till Norrmejerier startsida
Muscovadoglass

Muscovadoglass

Muscovadoråsocker har sitt ursprung på Mauritius och utvinns ur sockerrör. Det ljusa sockret påminner lite om smörkola och det mörka har ett drag av lakrits. Mörkt Muscovadoråsocker passar utmärkt i såser, marinader, chutney, chokladkakor, chokladdrycker och glass.

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(9 röster)

Ingredienser

  • 5 äggulor
  • 1 dl mörkt muscovadosocker
  • 1 1/2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 dl Norrmejerier Mjölk 3%
  • 1 msk glykos (finns på apotek)
  • 2 dl mandel, flagad och rostad

Gör så här

Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Koka upp grädde, mjölk och glykos. Vispa ner äggsmeten i den heta mjölkblandningen. Låt den svalna och kör i glassmaskin eller ställ i frysen ett par timmar och rör om med jämna mellanrum. Servera i portionsglas tillsammans med mandel.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.