Till Norrmejerier startsida
Små ugnsbakade rödbetor med getostkräm

Små ugnsbakade rödbetor med getostkräm

Mängd: 4 portioner

4/5
(27 röster)

Ingredienser

  • 1 kg små rödbetor
  • grovt salt
  • 100 g chèvreost
  • (eller annan mjuk getost)
  • 2 dl Norrmejerier Lätt Crème
  • Fraiche
  • 1 Vitlöksklfta, pressad
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 2 msk pumpakärnor

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Skär av blasten och skrubba rödbetorna. Lägg dem på en plåt med lite grovt salt i botten. Baka rödbetorna i nedre delen av ugnen, ca 40 minuter eller tills de är helt mjuka. Skär bort kanterna på chèvren och mosa den. Blanda med crème fraiche, vitlök och smaka av med salt och nymalen peppar.
Rosta pumpakärnorna i en stekpanna. Toppa getostkrämen med pumpakärnor och servera till de ugnsbakade rödbetorna.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.