Till Norrmejerier startsida

Julgodis fudge recept

Julgodis är riktigt härligt godis och roligt att göra själv men som man gärna kan unna sig under andra delar av året. Knäck och kola känns väldigt julanpassat men vad sägs om vit chokladfudge? Leta upp det recept på julgodis, fudge och du kommer att se att det kommer att passa att bjuda på hemlagad fudge till även till andra högtider.

Med vit choklad, torkade blåbär, de lokalproducerade mejeriprodukterna grädde och smör, socker, vaniljsocker och honung blir det en god fudge som tål att ätas året om. Med mörk choklad i kylskåpet kan du enkelt leta upp ett recept på julgodis, fudge och göra en härlig godissats som bör förvaras svalt när den inte ska bjudas på. Julgodis i alla olika former har förekommit i många år och på något sätt är det en del av julförberedelserna i många hem. Barnen brukar tycka om att förbereda godsakerna och förvara det i söta burkar med julmotiv eller en röd rosett om locket. Finns det frysta lingon i frysen? Då passar det bra att använda några av dem i chokladfudge gjord på mörk choklad och lingonen tillsätts när smeten kokat klart på spisen. Innan servering måste julgodiset stå i kylen så att det stelnar. Njut av julgodis och fudge kring jul och när på året som du tycker att det passar.

9 julgodis fudge recept i alla kategorier.

Relaterade recept:

Bäst i test: Norrmejeriers laktosfria mjölk

Vi kan stolt konstatera att vår laktosfria Mellanmjölk är bäst i smaktest när norrlänningarna sagt sitt. Fler än 200 norrlänningar fick deltog vid provsmakningen. Vår produkt vann testet.

Läs mer

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer