Till Norrmejerier startsida
Vit chokladfudge med rostad kokos

Vit chokladfudge med rostad kokos

Mängd: ca 50 stycken

3,5/5
(99 röster)

Ingredienser

  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 100 g Norrmejerier Smör
  • 1 msk honung
  • 75 g vit choklad, riven
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 1 dl riven kokos

Gör så här

Blanda grädde, socker, smör och honung i en tjockbottnad kastrull. Koka under omrörning till en tjock glansig smet. Låt koka till 125° eller gör ett kulprov. Låt kolan svalna något och rör i riven choklad och vaniljsocker. Häll upp massan i en liten pappersklädd smord form (ca 12x12 cm). Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna tills de fått fin gyllne färg. Låt svalna och strö över fudgen. Ställ i kylen. Skär med en vass kniv till fyrkantiga bitar när den svalnat.

Tips:

Kulprov Häll 1 tsk smet i ett glas med kallt vatten. När smeten går att forma till en kula är den klar. Ju fastare kula desto hårdare blir knäcken eller kolan när den stelnat.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer