Till Norrmejerier startsida
Vit chokladfudge med pistaschnötter

Vit chokladfudge med pistaschnötter

Mängd: ca 50 st

3,5/5
(80 röster)

Ingredienser

  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 100 g Norrmejerier Smör
  • 1 msk honung
  • 75 g vit choklad
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 11/2 dl pistaschnötter

Gör så här

Blanda grädde, socker, smör och honung i en tjockbottnad kastrull. Koka under omrörning i ca 20 min till en tjock glansig smet. Låt koka till 120° eller gör kulprovet. (Droppa lite fudgesmet i ett glas kallt vatten. Om smeten går att forma till en mjuk
kola är den klar.) Låt kolan svalna något och rör sedan i choklad och vaniljsocker. Häll upp massan i en liten pappersklädd smörd form (ca 12x12 cm). Hacka pistaschnötterna och strö över fudgen. Skär med en vass kniv till fyrkantiga bitar.