Till Norrmejerier startsida
Soppa på torkad frukt och kanelstång

Soppa på torkad frukt och kanelstång

På hösten tog man vara på den färska frukten och torkade den inför vintern. Sedan var det bara att ta en näve äppelringar, päronbitar eller plommon och koka dem mjuka igen på svag värme. En del vill gärna mixa soppan slät, annars blir det väldigt vackert med hela bitar som här på bilden.

Mängd: 4 portioner

4/5
(13 röster)

Ingredienser

  • 200 g torkad blandad frukt
  • 1 kanelstång
  • 1 liter vatten
  • 1 dl socker

till servering: Norrmejerier Vispgrädde och

  • rostad flagad mandel

Gör så här

Koka frukt, kanel och socker på svag värme tills frukten mjuknat.
Låt soppan svalna och servera den ljummen eller kall med en klick lättvispad grädde och den rostade mandeln.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.