Till Norrmejerier startsida
Svamp- och grönsakspanna

Svamp- och grönsakspanna

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 2 schalottenlökar
  • 200 g champinjoner eller kantareller
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 300 g squash i tärningar, ca 1 1/2 cm
  • 3 soltorkade tomater i strimlor
  • 1-2 dl grönsaksbuljong
  • 1 röd paprika skuren i mindre bitar
  • 1 gul paprika skuren i mindre bitar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 msk hackad färsk dragon eller 1 tsk torkad

Gör så här

Finhacka löken. Skär svampen i bitar. Fräs lök och svamp i smör tills vätskan kokat in. Salta och peppra. Tillsätt squash, tomater och buljongen. Låt koka ca 5 minuter. Rör ner paprika, vitlök, grädde och dragon. Koka ytterligare 5 min. Smaka av med salt och peppar. Servera skivad rökt skinka och grovt bröd till.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott