Till Norrmejerier startsida

Annons

Ingredienser

  • 1 grön gurka
  • 100 g champinjoner
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk hackade soltorkade tomater i olja
  • 1 msk färsk hackad basilika eller 1 tsk torkad
  • 1/2 msk potatismjöl
  • 2 dl riven lagrad ost, t ex Norrmejerier Präst®
  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil

Gör så här

Dela gurkan i halvor på längden. Gröp ur kärnorna. Lägg gurkorna i en ugnssäker form. Skiva champinjonerna och fräs dem i smör. Salta och peppra. Blanda svamp, vitlök, tomater, basilika, potatismjöl, ost och gräddfil. Fyll gurkan med blandningen. Gratinera i mitten av ugnen vid 225ºC ca 15 min.
Servera rökt kött eller korv till.

Tips:

Fylld zucchini eller squash: Dela dem på längden och gröp ur eventuella kärnor och lite av fruktköttet. I övrigt som ovan.