Till Norrmejerier startsida
Svampfyllda kalvrulader

Svampfyllda kalvrulader

Mängd: 4 portioner

3/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 400 g kalvfilé (8 skivor à 50 g)
  • 2 portabellasvamp eller 8 champinjoner
  • 1 kruka basilika
  • 1 msk Svensk Norrmejerier Smör
  • 2 dl crème fraiche Mexikansk-Chili

Gör så här

Banka ut köttskivorna så de blir cirka 0,5 centimeter tjocka. Skär svampen i skivor. Lägg några basilikablad, en skiva svamp och en klick crème fraiche på skivorna och rulla ihop. Fäst ihop med en tandpetare. Stek på medelhög temperatur runt om. Låt puttra under lock med resterande crème fraiche ca 10 min tills de är genomstekta. Salta och peppra. Servera gärna kalvruladerna med smörstekta rädisor, haricots verts samt pressad potatis.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.