Till Norrmejerier startsida
Svampsoppa med bacontopp

Svampsoppa med bacontopp

Lite finhackat knaperstekt bacon och fräscha groddar gör denna svampsoppa till något alldeles extra.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(64 röster)

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 200 g färsk
  • eller torkad svamp
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 liter hönsbuljong
  • 2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 1 tsk soja
  • salt, peppar
  • 1 paket bacon
  • 1 ask alfa-alfalfagroddar
  • färsk timjan eller
  • mejram

Gör så här

Finhacka lök och vitlök. Skiva svampen. Fräs alltsammans i smör i ett par minuter. Pudra över mjölet och rör om. Slå på buljong, grädde och soja. Låt soppan koka på svag värme i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Vill du ha en slät soppa, mixa den gärna, eller låt svampbitarna förbli hela. Det är en smaksak. Strimla och knaperstek baconet, låt det rinna av på hushållspapper. Lägg en ”tuva” groddar ovanpå soppan och toppa med bacon och grön kvist.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.