Till Norrmejerier startsida
Tomat- & örtbakad orre med rostade palsternackor

Tomat- & örtbakad orre med rostade palsternackor

Det går även bra att använda andra sorters fågel exempelvis fasan, järpe eller kyckling. Prova ett vitt, fruktigt vin t ex av druvan sauvignon blanc till. Eller ett bärigt rött vin.

Mängd: 4 portioner

4/5
(4 röster)

Annons

Ingredienser

  • 4 orrbröst
  • 4 stora palsternackor
  • 2 röda lökar, halverade
  • flingsalt, svartpeppar
  • 3 kvistar timjan
  • ½ citron
  • 1 dl oliver
  • 3 dl kikärtor, kokta
  • 1 tsk olivolja

Fyllning:

  • 50 g Norrmejerier Smör
  • 2 msk citron, pressad
  • 1 dl färska örter, t ex timjan eller basilika
  • ½ dl soltorkade tomater, hackade
  • 1 skiva mörkt bröd, smulat
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar

till servering: 1 dl Norrmejeriers Matyoghurt

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Dela palsternackorna längst med i 4-6 bitar, lägg i en ugnsform tillsammans med röd lök. Krydda med salt, peppar och timjan. Pressa över citronsaft och lägg sedan citronerna i formen. Blanda samtliga ingredienser till fyllningen. Skär ett par snitt I varje fågelbröst och lägg dem ovanpå palsternackorna. Fyll snitten med kryddsmöret. Stick in en köttermometer och grädda ca 10 min tills innertemperaturen är 60°. Ta upp fågelbrösten och låt köttet vila 10 minuter. Blanda oliver och kikärtor med palsternackorna och sätt in formen i ugnen igen under tiden köttet vilar. Servera med en klick matyoghurt.

Recept: Susanne Jonsson från "Det vilda köket" TV4 Västerbotten