Det går även bra att använda andra sorters fågel exempelvis fasan, järpe eller kyckling. Prova ett vitt, fruktigt vin t ex av druvan sauvignon blanc till. Eller ett bärigt rött vin.
Mängd: 4 portioner
Fyllning:
till servering: 1 dl Norrmejeriers Matyoghurt
Sätt ugnen på 225°. Dela palsternackorna längst med i 4-6 bitar, lägg i en ugnsform tillsammans med röd lök. Krydda med salt, peppar och timjan. Pressa över citronsaft och lägg sedan citronerna i formen. Blanda samtliga ingredienser till fyllningen. Skär ett par snitt I varje fågelbröst och lägg dem ovanpå palsternackorna. Fyll snitten med kryddsmöret. Stick in en köttermometer och grädda ca 10 min tills innertemperaturen är 60°. Ta upp fågelbrösten och låt köttet vila 10 minuter. Blanda oliver och kikärtor med palsternackorna och sätt in formen i ugnen igen under tiden köttet vilar. Servera med en klick matyoghurt.
Recept: Susanne Jonsson från "Det vilda köket" TV4 Västerbotten