Till Norrmejerier startsida
Tomat- & örtbakad orre med rostade palsternackor

Tomat- & örtbakad orre med rostade palsternackor

Det går även bra att använda andra sorters fågel exempelvis fasan, järpe eller kyckling. Prova ett vitt, fruktigt vin t ex av druvan sauvignon blanc till. Eller ett bärigt rött vin.

Mängd: 4 portioner

4/5
(8 röster)

Ingredienser

  • 4 orrbröst
  • 4 stora palsternackor
  • 2 röda lökar, halverade
  • flingsalt, svartpeppar
  • 3 kvistar timjan
  • ½ citron
  • 1 dl oliver
  • 3 dl kikärtor, kokta
  • 1 tsk olivolja

Fyllning:

  • 50 g Norrmejerier Smör
  • 2 msk citron, pressad
  • 1 dl färska örter, t ex timjan eller basilika
  • ½ dl soltorkade tomater, hackade
  • 1 skiva mörkt bröd, smulat
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar

till servering: 1 dl Norrmejeriers Matyoghurt

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Dela palsternackorna längst med i 4-6 bitar, lägg i en ugnsform tillsammans med röd lök. Krydda med salt, peppar och timjan. Pressa över citronsaft och lägg sedan citronerna i formen. Blanda samtliga ingredienser till fyllningen. Skär ett par snitt I varje fågelbröst och lägg dem ovanpå palsternackorna. Fyll snitten med kryddsmöret. Stick in en köttermometer och grädda ca 10 min tills innertemperaturen är 60°. Ta upp fågelbrösten och låt köttet vila 10 minuter. Blanda oliver och kikärtor med palsternackorna och sätt in formen i ugnen igen under tiden köttet vilar. Servera med en klick matyoghurt.

Recept: Susanne Jonsson från "Det vilda köket" TV4 Västerbotten

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.