Till Norrmejerier startsida
Torsk i örtig sås

Torsk i örtig sås

Bra mat som klarar sig själv medan du gör något annat.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(60 röster)

Ingredienser

  • 600 g torsk eller annan vit fiskfilé
  • 2,5 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 2 tsk fryst provencalsk örtblandning
  • 2 tsk ströbröd
  • salt och peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Lägg fisken, fryst eller tinad i en liten ugnsfast form. Slå på grädden, Fördela örter, kryddor och ströbröd över fisken. Grädda i 30-40 minuter under folie om fisken är frusen. 15-20 minuter utan folie om den är tinad. Servera med ris eller pressad potatis.

Produkter i receptet:

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.