Till Norrmejerier startsida
Ugnsrostade rödbetor med parmachips

Ugnsrostade rödbetor med parmachips

Mängd: 4 portioner

3/5
(13 röster)

Ingredienser

  • 8 skivor parmaskinka
  • 8 rödbetor
  • 2 msk olja, t ex rapsolja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 100 g ädelost
  • 1 näve salladsskott

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Lägg skivor av parmaskinka på en plåt med bakplåtspapper. Rosta skinkan i ugn 5-10 min, tills den är krispig. Skala rödbetorna och skär dem i klyftor och lägg dem i en ugnsfast form. Ringla över lite olja, salt och peppar. Rosta rödbetorna i ca 35 min eller tills de är mjuka. Blanda crème fraiche med smulad ädelost. Lägg upp sallad på tallrikar, toppa med rostade rödbetor, parmachips och en klick crème fraiche.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott