Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 50 g Norrmejerier Smör
  • 1 dl Norrmejerier Mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Fyllning
  • 1/2 liter jordgubbar
  • 1/2 msk strösocker
  • 1 msk citronsaft
  • 1/2 burk lemoncurd, ca 150 g
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och låt koka upp. Rör ner den heta mjölken i äggvispet. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Blanda med övriga ingredienser och rör ihop med smeten. Häll smeten i en smord och bröad avlång form. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt svalna något och stjälp upp kakan.
Skär sockerkakan i 8 skivor ca 2 cm tjocka. Skär bort kanterna. Rensa och skär ca 3 dl jordgubbar i skivor. Mosa resterande jordgubbar och blanda med strösocker och citronsaft. Vispa grädden lätt. Blanda lemoncurd med 4 msk vispad grädde.

Lägg ett lager jordgubbsfyllning på en sockerkaksskiva. Tillsätt en klick lemoncurdblandning. Lägg sedan på en skiva sockerkaka och klä hela bakelsen med ett lager vispad grädde. Dekorera med skivade jordgubbar och gärna citronmeliss.