Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 50 g Norrmejerier Smör
  • 1 dl Norrmejerier Mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Fyllning
  • 1/2 liter jordgubbar
  • 1/2 msk strösocker
  • 1 msk citronsaft
  • 1/2 burk lemoncurd, ca 150 g
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och låt koka upp. Rör ner den heta mjölken i äggvispet. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Blanda med övriga ingredienser och rör ihop med smeten. Häll smeten i en smord och bröad avlång form. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt svalna något och stjälp upp kakan. Skär sockerkakan i 8 skivor ca 2 cm tjocka. Skär bort kanterna. Rensa och skär ca 3 dl jordgubbar i skivor. Mosa resterande jordgubbar och blanda med strösocker och citronsaft. Vispa grädden lätt. Blanda lemoncurd med 4 msk vispad grädde. Lägg ett lager jordgubbsfyllning på en sockerkaksskiva. Tillsätt en klick lemoncurdblandning. Lägg sedan på en skiva sockerkaka och klä hela bakelsen med ett lager vispad grädde. Dekorera med skivade jordgubbar och gärna citronmeliss.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Allt om norrländsk ost

När du väljer ost från dina norrländska mjölkbönder är du samtidigt med och gynnar vårt gemensamma Norrland. Men hur går det till egentligen? Och varför är det hål i osten egentligen? Här hittar du allt om våra norrländska ostar.

Allt om norrländsk ost

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer