Till Norrmejerier startsida
Varm smörgås med skinka, ägg och sparris

Varm smörgås med skinka, ägg och sparris

Peppar, ägg och sparris är en perfekt kombination.

Mängd: 4 stycken

3,5/5
(4 röster)

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 200 g fryst, tinad sparris
  • 4 skivor vitt bröd
  • 4 skivor rökt skinka
  • 2 dl crème fraiche 2 krm nymalen svartpeppar

Gör så här

Koka upp vatten i en låg, vid kastrull och tillsätt vinäger. Knäck försiktigt äggen, ett i sänder i det sjudande vattnet. Låt dem långsamt koka tills de är fasta och försiktigt kan fiskas upp. Lägg dem på bröd tillsammans med skinka och tinad sparris. Blanda créme fraiche ordentligt med nymalen svartpeppar och lite salt. Toppa med crème fraiche och gratinera 5 minuter i ugn, 225°.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.