Till Norrmejerier startsida
Varma fruktspett med citruskräm

Varma fruktspett med citruskräm

Nygrillad frukt med iskall sås, smaksatt med vanilj och citron. Snacka om en läcker dessert.

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(3 röster)

Ingredienser

  • 3 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • rivet skal av 1/2 väl tvättad citron eller lime
  • frukt, t ex banan, äpple, kiwi, sharonfrukt, papaya

till servering: passionsfrukt och florsocker

Gör så här

Blanda såsen och ställ kallt fram till servering. Skär frukten i bitar och trä upp på blötlagda spett. Grilla frukten på grill eller i grillpanna. Vänd ett par gånger tills frukten är varm och har fått fin färg. Pudra över florsocker och servera med citruskräm samt passionsfrukthalvor.

Allt om norrländsk ost

När du väljer ost från dina norrländska mjölkbönder är du samtidigt med och gynnar vårt gemensamma Norrland. Men hur går det till egentligen? Och varför är det hål i osten egentligen? Här hittar du allt om våra norrländska ostar.

Allt om norrländsk ost

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer