Till Norrmejerier startsida
Västerbottensostpaj med potatis

Västerbottensostpaj med potatis

Mängd: 25 PORT (100 PORT)

2,5/5
(7 röster)

Ingredienser

Pajdeg:

  • vetemjöl 1 kg (4 kg)
  • salt 2 msk (3/4 dl)
  • Norrmejerier Smör 700 g (2,8 kg)
  • crème fraiche 2 dl (8 dl)

Till bleck:

  • Smor 75 g (300 g)

Fyllning:

  • ägg 25 st (100 st)
  • Norrmejerier Mellangrädde 1, 25 l (6 l)
  • Västerbottensost®, riven 0,5 kg (2 kg)
  • vitpeppar 1 msk (1/2 dl)
  • potatis, kokt, skivad 3,7 kg (15 kg)

Gör så här

Blanda ingredienserna till pajdeg och ställ kallt ca 30 min. Kavla ut degen i smorda bleck. Värm ugnen till 225° och förgrädda pajskalet 10 minuter. Blanda ägg, grädde, ost och peppar. Lägg potatisen på pajdegen. Häll i äggblandningen och grädda i 200° ca 40 min.

Tips:

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.