Till Norrmejerier startsida
Viltgryta med trattkantareller och lingon

Viltgryta med trattkantareller och lingon

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(61 röster)

Ingredienser

  • 600 g grytbitar av viltkött t ex älg
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 morötter
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk enbär
  • 1 tärning köttbuljong
  • 2 dl vatten
  • 1/2 liter trattkantareller
  • 2 dl Crème Fraiche Champinjon-Kantarell
  • 1 näve färska eller frysta lingon
  • 2 msk färsk repad timjan

Gör så här

Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skär morötterna i tunna slantar.Skär grytköttet i bitar. Bryn köttet i lite smör tills det får fin färg. Stek lök och vitlök i en tjockbottnad gryta i lite smör. Lägg i kött, lagerblad och enbär. Smula över buljongen och tillsätt vattnet. Låt puttra sakta under lock i ca 45 min eller tills köttet börjar bli mört. Stek svampen i lite smör tills vattnet dunstat och de fått fin färg.Lägg svamp och morötter i grytan och blanda ner créme fraiche. Låt puttra en liten stund. Smaksätt med salt och peppar. Tillsätt lingon och timjan . servera grytan med pressad potatis.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott