Till Norrmejerier startsida
Viltrulader i cidersås

Viltrulader i cidersås

Mängd: 4 portioner

4/5
(15 röster)

Ingredienser

  • 8 skivor innanlår av älg eller nötkött
  • 8 baconskivor
  • 8 tunna äppelklyftor
  • 2 tsk riven färsk ingefära
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • salt, svartpeppar
  • 2 dl torr cider
  • 1 dl vatten
  • 2 msk viltfond

Sås:

  • 2 1/2 dl steksky
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 -1 1/2 msk soja
  • ca 1 tsk riven färsk ingefära
  • salt, svartpeppar

Gör så här

Banka ut köttet så att skivorna blir tunna. Lägg på bacon och äppelklyftor. Strö över riven ingefära. Rulla ihop köttskivorna och fäst med tandpetare. Bryn ruladerna i smör. Salta och peppra. Lägg över i en gryta. Tillsätt cider, vatten och viltfond. Låt ruladerna steka på svag värme under lock tills köttet är mört, ca 30 min. Sila stekskyn i en kastrull. Häll i crème fraiche. Koka några minuter. Red av såsen med mjöl utrört i lite vatten. Låt koka 5 min. Smaksätt såsen med soja, ingefära, saltoch peppar. Servera ruladerna med sås, kokt potatis och säsongens grönsaker.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.