Till Norrmejerier startsida
Vit chokladmousse med rabarbersticks

Vit chokladmousse med rabarbersticks

Om du gör detta till en buffé kan det vara fint att göra chokladmoussen som en av flera desserter. Gör den då i små portionsglas eller kaffekoppar.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(10 röster)

Ingredienser

  • 200 g vit blockchoklad
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 4 äggulor
  • 1/2 msk vatten
  • 2 rabarberstänglar
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 3 stjärnanis
  • 1 vaniljstång

Gör så här

Smält chokladen i vattenbad. Vispa grädden lätt. Vispa äggulor och vatten och rör ner i den smälta chokladen. Blanda i grädden och häll upp i portionsformar eller glas. Låt stelna i 4 timmar. Skölj och skala ev. rabarbern. Skär den i 4 cm bitar. Strimla varje bit i mindre stickor. Koka upp socker, vatten, stjärnanis och vaniljstång. Låt koka i ett par minuter. Dra från värmen och lägg i rabarberstickorna. Låt svalna. Toppa varje chokladmousse med rabarberstickor och lite lag.