Till Norrmejerier startsida
Vit chokladtryffel med apelsin och cointreau

Vit chokladtryffel med apelsin och cointreau

Mängd: ca 28 stycken

4/5
(53 röster)

Ingredienser

  • 200 g vit blockchoklad
  • 50 g Norrmejerier Smör
  • 1/2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 msk Cointreau
  • 4 nejlikor
  • 1 dl skållad mald mandel
  • finrivet skal av 1/2 apelsin

Gör så här

Smält chokladen och smör i mikron (ca 2 minuter på medeleffekt) eller över vattenbad. Rör ihop smöret och chokladen till en jämn blank blandning. Häll i grädde och Cointreau, rör igen så att chokladen blir blank. Låt svalna i kyl i minst 1 timme så att den får lagom konsistens för att rulla till bollar. Stöt nejlikorna fint i en mortel. Blanda den finmalda mandeln med rivet apelsinskal och nejlikor och strö ut på ett fat. Rulla tryffeln till runda bollar och rulla sedan runt dem i mandel och apelsinblandningen. Förvara tryfflarna svalt tills de ska serveras.

Tips:

Du kan också rulla tryffeln i kokos.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.