Till Norrmejerier startsida
Vit chokladtryffel med apelsin och cointreau

Vit chokladtryffel med apelsin och cointreau

Mängd: ca 28 stycken

4/5
(50 röster)

Ingredienser

  • 200 g vit blockchoklad
  • 50 g Norrmejerier Smör
  • 1/2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 msk Cointreau
  • 4 nejlikor
  • 1 dl skållad mald mandel
  • finrivet skal av 1/2 apelsin

Gör så här

Smält chokladen och smör i mikron (ca 2 minuter på medeleffekt) eller över vattenbad. Rör ihop smöret och chokladen till en jämn blank blandning. Häll i grädde och Cointreau, rör igen så att chokladen blir blank. Låt svalna i kyl i minst 1 timme så att den får lagom konsistens för att rulla till bollar. Stöt nejlikorna fint i en mortel. Blanda den finmalda mandeln med rivet apelsinskal och nejlikor och strö ut på ett fat. Rulla tryffeln till runda bollar och rulla sedan runt dem i mandel och apelsinblandningen. Förvara tryfflarna svalt tills de ska serveras.

Tips:

Du kan också rulla tryffeln i kokos.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer