Till Norrmejerier startsida
Älgfärsbiffar i senapssås

Älgfärsbiffar i senapssås

Mängd: 4 portioner

3/5
(10 röster)

Ingredienser

  • 600 g älg- eller nötfärs
  • 4 msk ströbröd
  • 1 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1½ krm peppar
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • salt och nymalen peppar
  • 1 kg palsternacka
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1½-2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • salt och peppar
  • till servering
  • 4 dl Norrmejerier crème fraiche Senap-Vitt vin-Schalottenlök
  • 1 näve mangoldskott

Gör så här

Blanda ströbröd och grädde i en bunke och låt svälla 10 min. Blanda sedan med färsen och ägget. Salta och peppra. Skala palsternackorna och skär i mindre bitar. Koka dem mjuka i vatten med en buljongtärning i. Häll av vattnet och mixa palsternackorna till en puré. Tillsätt grädde och smaka av med salt och peppar. Forma färsen till avlånga bullar och stek i smör i en stekpanna på medelvärme. Värm crème fraichen. Servera biffarna med palsternackspuré, den varma såsen, mangoldskott och gärna svartvinbärsgelé.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.