Till Norrmejerier startsida
Ansjovispanerad torsk

Ansjovispanerad torsk

Här går det utmärkt att använda fryst torsk. Portionspaketen av fryst torsk är faktiskt inte dumma alls, de blir snabbt färdiga i ugnen.

Mängd: 4 portioner

4/5
(39 röster)

Ingredienser

  • 4 portionsbitar torskfilé ca à140 g
  • 125 g ansjovisfilé
  • 3-4 msk ströbröd
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • ett knippe dill
  • salt och peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Lägg torsken, fryst eller tinad, i en liten ugnsfast form. Gaffelmosa ansjovis och fördela den över fisken. Strö på ströbrödet över fisken. Slå pågrädden. Stek i ugnen 15–20 minuter. Om du använt fryst fisk, täck med folie och låt den stå ytterligare 10 minuter i ugnen. Finhacka dillen och rör ned den i grädden. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis, sockerärtor och tomat.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.