Till Norrmejerier startsida
Ansjovissufflé med kaviargrädde

Ansjovissufflé med kaviargrädde

Detta kräver visst mått av is i magen. Men för den matmodige finns det mycket beröm att hämta här. Effekten av het sufflé och iskall grädde är mycket sofistikerad.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(5 röster)

Ingredienser

  • 50 g Norrmejerier Smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 4 äggulor
  • 125 g ansjovis
  • 1 krm vitpeppar
  • 6 äggvitor
  • 1 msk maizenamjöl
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 msk kaviar

Gör så här

Sätt ugnen på 180°. Smält smör i en kastrull, rör ned mjöl och rör tills det är väl blandat. Späd med grädde och vispa såsen helt slät och klimpfri. Låt svalna och rör ned en äggula i taget. Mosa ansjovisen och rör ned det i sufflésmeten. Krydda med vitpeppar. Smöra och mjöla små suffléformar. Vispa äggvitor långsamt till hårt skum. Vänd ihop äggvitorna och maizenamjölet försiktigt. Lägg i smeten upp till 3/4 av formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Vispa grädden och rör ned kaviar. Servera grädden iskall till de varma suffléerna.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.