Till Norrmejerier startsida
Ansjovissufflé med kaviargrädde

Ansjovissufflé med kaviargrädde

Detta kräver visst mått av is i magen. Men för den matmodige finns det mycket beröm att hämta här. Effekten av het sufflé och iskall grädde är mycket sofistikerad.

Mängd: 4 portioner

0/5
(0 röster)

Ingredienser

  • 50 g Norrmejerier Smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 4 äggulor
  • 125 g ansjovis
  • 1 krm vitpeppar
  • 6 äggvitor
  • 1 msk maizenamjöl
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 msk kaviar

Gör så här

Sätt ugnen på 180°. Smält smör i en kastrull, rör ned mjöl och rör tills det är väl blandat. Späd med grädde och vispa såsen helt slät och klimpfri. Låt svalna och rör ned en äggula i taget. Mosa ansjovisen och rör ned det i sufflésmeten. Krydda med vitpeppar. Smöra och mjöla små suffléformar. Vispa äggvitor långsamt till hårt skum. Vänd ihop äggvitorna och maizenamjölet försiktigt. Lägg i smeten upp till 3/4 av formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Vispa grädden och rör ned kaviar. Servera grädden iskall till de varma suffléerna.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott