Till Norrmejerier startsida
Valnöts- och honungspaj

Valnöts- och honungspaj

Mängd: 6-8 bitar

4/5
(41 röster)

Ingredienser

  • pajdeg
  • 100 g Norrmejerier Smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 2 msk vatten
  • fyllning
  • 75 g Norrmejerier Smör
  • 200 g valnötter
  • 1/2 dl honung
  • 1½ dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde

Gör så här

Mixa smör, mjöl, socker och vatten tills det precis bildar en boll, ca 30 sekunder. Låt degen vila i en plastpåse i kyl minst 1 tim.
Sätt ugnen på 200°. Tumma ut degen i en pajform. Förgrädda pajskalet i 10 min.
Smält smöret. Hacka valnötterna grovt och blanda dem med smält smör, socker och honung. Rör ner äggen i smeten, som skall vara ganska lös.
Häll fyllningen i pajskalet. Grädda i 200º ca 20 min. Låt pajen svalna.
Vispa grädden lätt och servera till.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.