Till Norrmejerier startsida
Bakad lök med gorgonzola och valnötter

Bakad lök med gorgonzola och valnötter

Stora fina lökar går precis lika bra att baka som potatis. Löken blir söt och mild i smaken när den bakas. Servera dem som tillbehör till en bit kött eller bara med en grönsallad.

Mängd: 4 portioner

3/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 4 stora eller 8 mindre lökar
  • 100 g gorgonzola
  • 2 dl crème fraiche
  • salt och peppar
  • 100 g rostade valnötter

till garnering: finhackad röd och grön paprika

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Baka löken i cirka 30 minuter. Mosa ihop crème fraiche och gorgonzola med en gaffel, så man fortfarande ser bitar av osten. Krydda röran med salt och peppar. Rosta valnötterna på plåt i ugnen i 5 minuter.
Snitta lökarna med en vass kniv och servera dem varma med en klick kall ostkräm i mitten. Toppa med valnötter och paprika-tärningar.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.