Till Norrmejerier startsida
Rödbetssallad med matvete och fetaost

Rödbetssallad med matvete och fetaost

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(5 röster)

Ingredienser

  • 1 knippe rödbetor, ca 500 g
  • 2 apelsiner
  • 1 rödlök
  • 4 dl nykokt matvete
  • 1 paket fetaost, 150 g
  • 4 msk hackad bladpersilja
  • 1 msk finriven ingefära
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ tunt skivad röd chili
  • 2 dl Norrmejerier Crème Fraiche
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Rosta rödbetorna ca 45 minuter eller tills de känns mjuka med en provsticka (går också att koka i kastrull på spisen i rikligt med vatten).
Skala och skär rödbetor och apelsiner i skivor. Skala och dela rödlöken och skär den i tunna skivor. Lägg upp matvete på ett serveringsfat, toppa med rödbetor och apelsin.
Smula över fetaosten och strö över rödlök och persilja. Blanda ingefära, vitlök och chili med crème fraiche. Smaka av med salt och nymalen peppar. Servera salladen med dressingen.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.