Till Norrmejerier startsida
Bakad sötpotatis med fetakräm

Bakad sötpotatis med fetakräm

Sötpotatisen är stor som en bakpotatis och vackert orangebrun på utsidan. Väl bakad är den en skönhetsupplevelse i sig, med sitt vackert orangefärgade fruktkött. Potatisen är sötaktig i smaken och blir helt perfekt i kombination med den salta fetaosten. Fråga handlaren i din butik så tar han hem ett par sötpotatisar. Det är det värt, vi lovar.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(19 röster)

Ingredienser

  • 4 sötpotatisar eller bakpotatisar
  • 200 g fetaost
  • 2 dl crème fraiche
  • nymald svartpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Picka ett par hål i potatisen. Lägg gärna metallfolie under potatisen för den droppar lite under bakningen. Baka i ugnen ca 1 timme. Kryssa potatisen tvärs över och tryck samman ändarna så öppnar den sig. Mosa fetaosten med crème fraiche och krydda med svartpeppar. Lägg en klick kall sås i den varma potatisen, dekorera med en kvist färsk timjan, svarta oliver och lite strimlad gul paprika.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer