Till Norrmejerier startsida
Bakad sötpotatis med fetakräm

Bakad sötpotatis med fetakräm

Sötpotatisen är stor som en bakpotatis och vackert orangebrun på utsidan. Väl bakad är den en skönhetsupplevelse i sig, med sitt vackert orangefärgade fruktkött. Potatisen är sötaktig i smaken och blir helt perfekt i kombination med den salta fetaosten. Fråga handlaren i din butik så tar han hem ett par sötpotatisar. Det är det värt, vi lovar.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(19 röster)

Ingredienser

  • 4 sötpotatisar eller bakpotatisar
  • 200 g fetaost
  • 2 dl crème fraiche
  • nymald svartpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Picka ett par hål i potatisen. Lägg gärna metallfolie under potatisen för den droppar lite under bakningen. Baka i ugnen ca 1 timme. Kryssa potatisen tvärs över och tryck samman ändarna så öppnar den sig. Mosa fetaosten med crème fraiche och krydda med svartpeppar. Lägg en klick kall sås i den varma potatisen, dekorera med en kvist färsk timjan, svarta oliver och lite strimlad gul paprika.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott