Till Norrmejerier startsida
Bakad sötpotatis med fetakräm

Bakad sötpotatis med fetakräm

Sötpotatisen är stor som en bakpotatis och vackert orangebrun på utsidan. Väl bakad är den en skönhetsupplevelse i sig, med sitt vackert orangefärgade fruktkött. Potatisen är sötaktig i smaken och blir helt perfekt i kombination med den salta fetaosten. Fråga handlaren i din butik så tar han hem ett par sötpotatisar. Det är det värt, vi lovar.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(19 röster)

Annons

Ingredienser

  • 4 sötpotatisar eller bakpotatisar
  • 200 g fetaost
  • 2 dl crème fraiche
  • nymald svartpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Picka ett par hål i potatisen. Lägg gärna metallfolie under potatisen för den droppar lite under bakningen. Baka i ugnen ca 1 timme. Kryssa potatisen tvärs över och tryck samman ändarna så öppnar den sig.
Mosa fetaosten med crème fraiche och krydda med svartpeppar. Lägg en klick kall sås i den varma potatisen, dekorera med en kvist färsk timjan, svarta oliver och lite strimlad gul paprika.