Till Norrmejerier startsida
Rostad sötpotatis med fetaost

Rostad sötpotatis med fetaost

De söta, vackert röda potatisarna är väl värda att leta reda på, för godare fredags-snacks finns knappast.

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(18 röster)

Annons

Ingredienser

  • 4 sötpotatisar
  • 2 dl Crème Fraiche Fetaost-Soltorkade tomater
  • olja
  • salt och peppar
  • Ev. extra fetaost, ca 100g

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Mosa ihop ost och crème fraiche och ställ kallt. Dela potatisen i 6 avlånga klyftor. Pensla snittytan med olja och lägg potatisen i en långpanna med skalet nedåt. Baka klyftorna i 30 min eller tills de är mjuka. Krydda med flingsalt och nymald svartpeppar. Dippa potatisklyftorna i fetaoströran.