Till Norrmejerier startsida
Ungersk gratäng på potatis och ägg

Ungersk gratäng på potatis och ägg

Originalet heter Rakot krumpli på ungerska och bör då också innehålla ungersk korv. Den tar vi bort och varvar istället den kokta potatisen med hårdkokta ägg och strimlad lök.

Mängd: 4 portioner

4/5
(10 röster)

Ingredienser

  • 1 liten gul lök
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 8 kokta potatisar
  • 3–4 hårdkokta ägg
  • 1 tsk vetemjöl
  • 1 burk Norrmejerier crème fraiche
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Strimla löken och stek den mjuk i lite smör. Skala och skiva potatis och ägg.
Rör samman mjöl och crème fraiche. Varva lök,
potatis, ägg och crème fraiche i en liten smörd, ugnsfast form.
Krydda noga med salt och peppar mellan lagren.
Avsluta med crème fraiche och ett tunt lager ströbröd. Grädda i 20 minuter.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.