Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 3/4 dl vetemjöl
  • 3/4 dl kokos
  • 1 tsk bakpulver
  • 2-3 dl mosade bär, t ex hallon, jordgubbar eller blåbär

Garnering:

  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • Hallon, jordgubbar eller blåbär

Gör så här

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl, kokos och bakpulver. Häll smeten i en bakplåtspeppersklädd långpanna 30x40 cm. Grädda i 225°, 5-8 min. Stjälp upp kakan på ett papper som är lättsockrat och strött med kokos. Smaksätt de mosade bären med lite socker. Fördela över kakan och rulla ihop. Lägg rullen med skarven nedåt innan den skärs i skivor. Garnera med grädde och färska bär.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.