Till Norrmejerier startsida
Blåmusslor i gräddig koriandersås

Blåmusslor i gräddig koriandersås

Tänk på att skrubba musslorna noga och se till att de är väl slutna. Du kan också göra det enkelt för dig och köpa frysta.

Mängd: 4 portioner

3/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 1 kg blåmusslor (2 nätpåsar)
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 1 dl vitt vin eller fiskfond
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • salt, peppar
  • ett knippe färsk koriander eller
  • bladpersilja

Gör så här

Skrubba musslorna. Hacka lök och vitlök. Fräs detta i en stor kastrull i en klick smör utan att det tar färg. Lägg i blåmusslorna och hetta upp. Slå på vinet eller fiskfonden, koka upp ordentligt. Häll på grädden och lägg på ett lock. Koka alltsammans i 3-4 minuter eller tills alla musslor öppnat sig. Släng dem som inte öppnat sig eller är trasiga.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.