Till Norrmejerier startsida
Kräftsoppa med sting

Kräftsoppa med sting

Genom att koka av skalen får man en koncentrerad och kraftig buljong. Perfekt att koka en soppa på. Har du inga kräftskal, går det även bra med räkskal. Använder du skal av sådant du ätit, måste soppan kokas direkt. Inte nästa dag.

Mängd: 4 portioner

4/5
(45 röster)

Ingredienser

  • 2 morötter
  • 1 lök
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 250 g kräftskal
  • 2 msk mjöl
  • 8 dl fiskbuljong
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 knippe sockerärtor
  • 2 dl skalade kräftstjärtar
  • svartpeppar och salt
  • 4 msk Norrmejerier crème fraiche
  • 1 krm cayennepeppar
  • dillkvistar

Gör så här

Skala morötter och lök. Skär dem i mindre bitar. Hetta upp en kastrull och fräs morot, lök och skal, ca 5 minuter. Häll i mjölet och rör om. Späd med buljong, lite i sänder. Klicka i tomatpurén och låt puttra i 20 minuter. Sila buljongen och tillsätt grädden, låt småputtra ytterligare 10 minuter. Smaka av soppan med svartpeppar och eventuellt salt. Strimla sockerärtorna och lägg i soppan tillsammans med kräftstjärtarna. Servera med en klick crème fraiche, cayennepeppar och dillkvistar.