Till Norrmejerier startsida
Entrésallad med örtkryddade musslor och räkor

Entrésallad med örtkryddade musslor och räkor

Mängd: 4 portioner

0/5
(0 röster)

Ingredienser

  • 1 burk musslor, 225 g
  • 400 g räkor med skal eller 180 g rensade räkor
  • 4 salladslökar
  • 2 stjälkar blekselleri
  • 2-3 tomater
  • 2 sorters finstrimlad sallad, ca 5 dl

Marinad:

  • 4 msk olja
  • 2 msk vinäger
  • 1 tsk dragon
  • 1/2 tsk körvel
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Sås:

  • 3 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 75 g mosad ädelost

Gör så här

Låt musslorna rinna av. Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg i musslorna och de rensade räkorna och låt marinera ca 1 tim. Blanda gräddfil och ädelost till såsen och ställ kallt till servering. Sila ev av marinaden från musslor och räkor. Strimla salladslök och blekselleri. Skär tomaterna i klyftor. Lägg upp på tallrikar och servera med såsen och ett gott bröd.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott