Till Norrmejerier startsida
Entrésallad med örtkryddade musslor och räkor

Entrésallad med örtkryddade musslor och räkor

Mängd: 4 portioner

4/5
(1 röster)

Annons

Ingredienser

  • 1 burk musslor, 225 g
  • 400 g räkor med skal eller 180 g rensade räkor
  • 4 salladslökar
  • 2 stjälkar blekselleri
  • 2-3 tomater
  • 2 sorters finstrimlad sallad, ca 5 dl

Marinad:

  • 4 msk olja
  • 2 msk vinäger
  • 1 tsk dragon
  • 1/2 tsk körvel
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Sås:

  • 3 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 75 g mosad ädelost

Gör så här

Låt musslorna rinna av. Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg i musslorna och de rensade räkorna och låt marinera ca 1 tim.
Blanda gräddfil och ädelost till såsen och ställ kallt till servering.
Sila ev av marinaden från musslor och räkor. Strimla salladslök och blekselleri. Skär tomaterna i klyftor. Lägg upp på tallrikar och servera med såsen och ett gott bröd.