Till Norrmejerier startsida
Nykokta musslor med potatis och blekselleri

Nykokta musslor med potatis och blekselleri

Höst är härlig musseltid. Festa på en hel kastrull med nykokta blåmusslor, potatis och selleri. Bra ”pratmat”, som man blir precis lagom mätt på.

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(10 röster)

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 stjälkar blekselleri
  • 4–6 kokta potatisar
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 påse färska musslor, 1 kg
  • 1 dl vitt vin
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Mellangrädde

Gör så här

Skala och finhacka lök, vitlök och blekselleri. Fräs alltsammans med den kokta potatisen i smör i en kastrull. Skölj musslorna och kolla att de är ordentligt stängda. Lägg musslorna i kastrullen och slå först på vin och sedan grädde. Lägg på locket och låt alltsammans koka i 5–6 minuter eller tills alla musslor öppnat sig ordentligt. Servera musslor, spad och grönsaker i djupa fat.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer