Till Norrmejerier startsida
Gräddstuvad kål  i lövbiff

Gräddstuvad kål i lövbiff

Att gräddstuva kål är ett förträffligt sätt att få i sig massor av nyttigheter. Brysselkål, savoykål och vanlig hederlig vitkål blir rena delikatesser i denna form.

Mängd: 4 portioner

0/5
(0 röster)

Ingredienser

  • 200 g finstrimlad savoykål eller vitkål
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • vetemjöl
  • salt, peppar
  • 4 lövbiffar

Gör så här

Koka upp kål och grädde. Låt det hela koka i 10 minuter eller tills kålen känns ätmjuk med tuggmotstånd. Red av grädden om det behövs med hjälp av en knivsudd mjöl. Krydda med salt och peppar. Stek köttet snabbt på bägge sidor, krydda med salt och peppar. Servera den krämiga kålröran med lövbiff, tomat och kokt potatis.

Produkter i receptet:

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott