Till Norrmejerier startsida
Gräddstuvad kål  i lövbiff

Gräddstuvad kål i lövbiff

Att gräddstuva kål är ett förträffligt sätt att få i sig massor av nyttigheter. Brysselkål, savoykål och vanlig hederlig vitkål blir rena delikatesser i denna form.

Mängd: 4 portioner

4/5
(5 röster)

Ingredienser

  • 200 g finstrimlad savoykål eller vitkål
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • vetemjöl
  • salt, peppar
  • 4 lövbiffar

Gör så här

Koka upp kål och grädde. Låt det hela koka i 10 minuter eller tills kålen känns ätmjuk med tuggmotstånd. Red av grädden om det behövs med hjälp av en knivsudd mjöl. Krydda med salt och peppar. Stek köttet snabbt på bägge sidor, krydda med salt och peppar. Servera den krämiga kålröran med lövbiff, tomat och kokt potatis.

Produkter i receptet:

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.