Till Norrmejerier startsida
Gräddstuvad kål  i lövbiff

Gräddstuvad kål i lövbiff

Att gräddstuva kål är ett förträffligt sätt att få i sig massor av nyttigheter. Brysselkål, savoykål och vanlig hederlig vitkål blir rena delikatesser i denna form.

Mängd: 4 portioner

4/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 200 g finstrimlad savoykål eller vitkål
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • vetemjöl
  • salt, peppar
  • 4 lövbiffar

Gör så här

Koka upp kål och grädde. Låt det hela koka i 10 minuter eller tills kålen känns ätmjuk med tuggmotstånd. Red av grädden om det behövs med hjälp av en knivsudd mjöl. Krydda med salt och peppar. Stek köttet snabbt på bägge sidor, krydda med salt och peppar. Servera den krämiga kålröran med lövbiff, tomat och kokt potatis.

Produkter i receptet:

Grön hage, skön mage

Verum innehåller miljarder unika bakterier och är gjord på norrländsk mjölk. Nu har vår ekologiska Hälsoyoghurt dessutom blivit laktosfri. Bra både för dig med känslig mage och för naturen. Filgood till fler, helt enkelt.

Läs mer

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer