Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 500-600 g färsk eller fryst fiskfilé, t ex rödspätta
  • 1 liten gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 frp saffran
  • 1 tsk curry
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 1/2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1/2 fiskbuljongtärning
  • 1 tsk dragon
  • salt, svartpeppar
  • ev 2 msk saft av citron

Garnering:

  • 100 g rensade räkor eller 200 g Norrmejerier Smörfrästa champinjoner eller 1 burk musslor, 225 g

Gör så här

Skala och finhacka gul lök och vitlök. Fräs lökhacket mjukt i smör i en traktörpanna. Strö över saffran och curry. Fräs ytterligare någon minut. Strö över mjöl och rör om. Späd med vatten och grädde. Tillsätt buljongtärning och låt koka någon minut. Smaksätt med dragon, salt, peppar och ev citronsaft. Lägg ner fiskfiléerna i såsen. Koka på svag värme under lock 3-5 min. Strö över räkor, svamp eller musslor. Servera direkt ur pannan. Gott med pressad potatis och broccoli till.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.