Till Norrmejerier startsida
Bondkakor med ingefära

Bondkakor med ingefära

Mängd: ca 30 kakor

4/5
(13 röster)

Ingredienser

  • 1 1/2 dl mandlar
  • 250 g Norrmejerier Smör
  • 7 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 2 rågade msk mörk sirap
  • 2 tsk mald ingefära
  • 1/2 tsk bakpulver

Gör så här

Rosta mandeln i en torr stekpanna tills den börjar dofta och får fin färg. Grovhacka den när den svalnat. Skär smöret i kuber. Kör alla ingredienser, utom mandeln, i en mixer till en jämn deg. Tillsätt mandeln och kör ytterligare några varv. Ta ut degen på mjölat bakbord och forma till en lång rulle ca 5 cm i diameter. Rulla in den i plastfolie och kyl degen över natten.
Sätt ugnen på 170°. Ta ut degen ur kylen och låt den
få rumstemperatur. Skär den i ca 1/2 cm tjocka skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna i 6-8 min eller tills de fått fin färg.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer