Till Norrmejerier startsida
Bondkakor med ingefära

Bondkakor med ingefära

Mängd: ca 30 kakor

4/5
(17 röster)

Ingredienser

  • 1 1/2 dl mandlar
  • 250 g Norrmejerier Smör
  • 7 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 2 rågade msk mörk sirap
  • 2 tsk mald ingefära
  • 1/2 tsk bakpulver

Gör så här

Rosta mandeln i en torr stekpanna tills den börjar dofta och får fin färg. Grovhacka den när den svalnat. Skär smöret i kuber. Kör alla ingredienser, utom mandeln, i en mixer till en jämn deg. Tillsätt mandeln och kör ytterligare några varv. Ta ut degen på mjölat bakbord och forma till en lång rulle ca 5 cm i diameter. Rulla in den i plastfolie och kyl degen över natten.
Sätt ugnen på 170°. Ta ut degen ur kylen och låt den
få rumstemperatur. Skär den i ca 1/2 cm tjocka skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna i 6-8 min eller tills de fått fin färg.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.