Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 200 g Norrmejerier Smör
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 3 dl korinter
  • 1 tsk bikarbonat
  • 5 dl vetemjöl

Gör så här

Rör smör och socker poröst. Rör ner ägget, korinterna och bikarbonaten utrörd med lite mjöl. Tillsätt resten av mjölet och arbeta in det i degen. Låt degen vila i kylskåp i två tim. Sätt ugnen på 175°. Rulla ut degen i tre längder. Skär varje längd i 20 bitar. Forma dem till runda kulor och öägg dem på en välsmord plåt eller i pappersformar. Tryck till kulorna lätt. Grädda i 10-12 min. Kakorna ska vara läckert ljusbruna.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer