Till Norrmejerier startsida
Ingefärspepparkakor

Ingefärspepparkakor

Mängd: ca 175 stycken

4,5/5
(15 röster)

Ingredienser

  • 1 1/2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 1/2 dl sirap
  • 1 msk ingefära
  • 3 krm cedroolja, hushållsarom
  • 1 msk bikarbonat
  • 8-9 dl vetemjöl

Gör så här

Vispa grädden till lätt skum. Blanda i socker, sirap, ingefära, cedroolja och bikarbonat, utrört i lite kallt vatten. Rör blandningen några minuter. Tillsätt nästan allt mjöl. Arbeta ihop till en deg. Låt den vila övertäckt till nästa dag. Ta upp degen på bakbordet och arbeta den smidig. Kavla ut degen tunt. Ta med mått ut kakor. Lägg dem på kall smörd plåt. Grädda i mitten av ugnen vid 225ºC, 3-5 min. Låt pepparkakorna svalna på plåten.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer