Till Norrmejerier startsida
Ingefärspepparkakor

Ingefärspepparkakor

Mängd: ca 175 stycken

4,5/5
(26 röster)

Ingredienser

  • 1 1/2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 1/2 dl sirap
  • 1 msk ingefära
  • 3 krm cedroolja, hushållsarom
  • 1 msk bikarbonat
  • 8-9 dl vetemjöl

Gör så här

Vispa grädden till lätt skum. Blanda i socker, sirap, ingefära, cedroolja och bikarbonat, utrört i lite kallt vatten. Rör blandningen några minuter.
Tillsätt nästan allt mjöl. Arbeta ihop till en deg. Låt den vila övertäckt till nästa dag.
Ta upp degen på bakbordet och arbeta den smidig. Kavla ut degen tunt.
Ta med mått ut kakor. Lägg dem på kall smörd plåt.
Grädda i mitten av ugnen vid 225ºC, 3-5 min.
Låt pepparkakorna svalna på plåten.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.