Till Norrmejerier startsida
Varm squashsallad med ingefära och saffranssås

Varm squashsallad med ingefära och saffranssås

Mängd: ca 4 portioner

0/5
(0 röster)

Ingredienser

  • 700 g squash
  • 2 rödlökar
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 2-3 msk finhackad ingefära
  • 2 msk saft av citron
  • 1 dl finstrimlad bladpersilja
  • 50 g rostade pinjenötter
  • eller solrosfrön

Saffranssås:

  • 3 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1/2 krm saffran
  • 2 krm paprikapulver
  • 1 liten röd paprika, finhackad
  • rivet skal av 1/2 citron
  • salt, svartpeppar

Gör så här

Börja med att blanda ingredienserna till saffranssåsen. Smaksätt med salt och peppar. Låt stå kallt ett par timmar. Rosta pinjenötterna eller solrosfröna i en torr, het stekpanna, eller i ugn vid 200°, ca 5 min. Skala squashen. Dela den på längden och ta bort kärnorna. Skär squashen i bitar. Hacka rödlöken. Fräs den mjuk i smör. Tillsätt ingefära, squash och citronsaft. Låt fräsa några minuter tills squashen blir mjuk. Strö över persilja och nötter. Servera salladen med saffranssåsen.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott