Till Norrmejerier startsida
Varm squashsallad med ingefära och saffranssås

Varm squashsallad med ingefära och saffranssås

Mängd: ca 4 portioner

5/5
(1 röster)

Annons

Ingredienser

  • 700 g squash
  • 2 rödlökar
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 2-3 msk finhackad ingefära
  • 2 msk saft av citron
  • 1 dl finstrimlad bladpersilja
  • 50 g rostade pinjenötter
  • eller solrosfrön

Saffranssås:

  • 3 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1/2 krm saffran
  • 2 krm paprikapulver
  • 1 liten röd paprika, finhackad
  • rivet skal av 1/2 citron
  • salt, svartpeppar

Gör så här

Börja med att blanda ingredienserna till saffranssåsen. Smaksätt med salt och peppar. Låt stå kallt ett par timmar.
Rosta pinjenötterna eller solrosfröna i en torr, het stekpanna, eller i ugn vid 200°, ca 5 min.
Skala squashen. Dela den på längden och ta bort kärnorna. Skär squashen i bitar. Hacka rödlöken. Fräs den mjuk i smör.
Tillsätt ingefära, squash och citronsaft. Låt fräsa några minuter tills squashen blir mjuk.
Strö över persilja och nötter. Servera salladen med saffranssåsen.