Till Norrmejerier startsida
Crayfish gumbo

Crayfish gumbo

Bjud på en kreolsk kväll med mat som härstammar från Louisiana. Ett gott bröd att suga upp såsen med och något svalt i glasen är allt som behövs – förutom goda vänner.

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(12 röster)

Ingredienser

  • 1 rödlök, strimlad
  • 1–2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 paket tinade kräftor
  • 400 g räkor med skal
  • 8 dl varm fiskbuljong/kräftbuljong
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • 1 tsk cayennepeppar
  • salt och peppar
  • 200 g sockerärtor
  • 200 g haricot verts
  • 200 g broccoli, eller använd blandade wokgrönsaker

Gör så här

Fräs lök och vitlök i smöret. Lägg i kräftor och räkor. Slå på buljong, grädde och kryddor och låt koka upp. Lägg i grönsaker och låt det hela puttra på medelgod värme i 10-15 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer