Denna goda lilla förrätt liknar gravlax i smaken. Skall förberedas i god tid och kan plockas direkt ur frysen. Skär med vass kniv och låt den vackra mosaiken långsamt tina på tallriken. Perfekt ifall förrätten måste vänta en stund på gästerna!
Mängd: 4 portioner
Skär laxen i cm-stora kuber. Tillsätt socker och salt och smaka av med vitpeppar. Låt stå i ca 30 min. Tillsätt dill, crème fraiche och senap. Smaka av med salt och peppar. Riv ett folieark och vik det dubbelt. Fördela laxsmeten som en "korv" på folien. Rulla sedan till en rulle och vrid ändarna åt var sitt håll som en smällkaramell. Lägg den i frysen, så att den fryses. Skär sedan 4 höga bitar från rullen och dra försiktigt bort folien. Servera på en bit kavring med en liten sallad eller örter. Trevligt och gott blir att ringla lite olivolja och peppar på tallriken.