Till Norrmejerier startsida
Endivesallad

Endivesallad

Även ett smörgåsbord behöver något grönt. Detta är en perfekt kombination av frukt, sallad och ost.

Mängd: 4 portioner

5/5
(1 röster)

Ingredienser

  • en knippe endiveblad
  • 50 g hasselnötter, rostade
  • 1 grapefrukt, skalad
  • tomater
  • ruccola

dressing:

  • 2 dl crème fraiche
  • 100 g gorgonzola, mosad

Gör så här

Blanda crème fraiche och gorgonzola och ställ kallt. Bred ut endiveblad på ett stort fat. Fördela rostade hasselnötter och tunna klyftor av grapefrukt på salladen. Dekorera med tomatklyftor och ruccolablad. Ringla över dressingen. Dekorera gärna salladen med lite extra gorgonzola, det förstärker smaken på dressingen.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.