Till Norrmejerier startsida
Västerbottensostplättar med rom, rödlök och crème fraiche

Västerbottensostplättar med rom, rödlök och crème fraiche

Många av oss börjar månaden med att bli grundlurade. För att sedan översköljas av känsla av att varmare tider är på väg. Nya vårtecken dyker upp för varje dag och det säkraste av de alla är kanske påsken. Piffa upp påskbordet med härliga Västerbottensostplättar med rom, rödlök och Crème Fraiche

Mängd: 4-6 portioner

4/5
(9 röster)

Ingredienser

Västerbottensostplättar:

  • 50 g riven Västerbottensost
  • 2 ägg
  • 1 msk Norrmejerier Mjölk
  • 2 msk Norrmejerier Vispgrädde
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 50 g kokt pressad, potatis
  • salt, vitpeppar

Garnering:

  • 1 citron
  • färsk dill
  • 160 g valfri rom
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 1 hackad rödlök
  • 1 knippe gräslök

Gör så här

Låt rommen rinna av i en sil. Gör plättsmeten: separera äggulorna från vitan, vispa vitorna till hårt skum. Blanda gulor, ost, mjölk och grädde. Blanda ner mjöl och potatis, vänd ner vitorna. Smaka av med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med smör, klicka ut smeten och stek plättarna på båda sidor tills de fått en vacker, gyllenbrun färg. Servera med rom, Crème Fraiche och rödlök. Garnera med citron, färsk dill och gräslök.

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer