Många av oss börjar månaden med att bli grundlurade. För att sedan översköljas av känsla av att varmare tider är på väg. Nya vårtecken dyker upp för varje dag och det säkraste av de alla är kanske påsken. Piffa upp påskbordet med härliga Västerbottensostplättar med rom, rödlök och Crème Fraiche
Mängd: 4-6 portioner
Västerbottensostplättar:
Garnering:
Låt rommen rinna av i en sil. Gör plättsmeten: separera äggulorna från vitan, vispa vitorna till hårt skum. Blanda gulor, ost, mjölk och grädde. Blanda ner mjöl och potatis, vänd ner vitorna. Smaka av med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med smör, klicka ut smeten och stek plättarna på båda sidor tills de fått en vacker, gyllenbrun färg. Servera med rom, Crème Fraiche och rödlök. Garnera med citron, färsk dill och gräslök.