Till Norrmejerier startsida
Västerbottensostplättar med rom, rödlök och crème fraiche

Västerbottensostplättar med rom, rödlök och crème fraiche

Många av oss börjar månaden med att bli grundlurade. För att sedan översköljas av känsla av att varmare tider är på väg. Nya vårtecken dyker upp för varje dag och det säkraste av de alla är kanske påsken. Piffa upp påskbordet med härliga Västerbottensostplättar med rom, rödlök och Crème Fraiche

Mängd: 4-6 portioner

3,5/5
(17 röster)

Ingredienser

Västerbottensostplättar:

  • 50 g riven Västerbottensost
  • 2 ägg
  • 1 msk Norrmejerier Mjölk
  • 2 msk Norrmejerier Vispgrädde
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 50 g kokt pressad, potatis
  • salt, vitpeppar

Garnering:

  • 1 citron
  • färsk dill
  • 160 g valfri rom
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 1 hackad rödlök
  • 1 knippe gräslök

Gör så här

Låt rommen rinna av i en sil. Gör plättsmeten: separera äggulorna från vitan, vispa vitorna till hårt skum. Blanda gulor, ost, mjölk och grädde. Blanda ner mjöl och potatis, vänd ner vitorna. Smaka av med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med smör, klicka ut smeten och stek plättarna på båda sidor tills de fått en vacker, gyllenbrun färg. Servera med rom, Crème Fraiche och rödlök. Garnera med citron, färsk dill och gräslök.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.